Barion Pixel
Az oldal használatával Ön elfogadja a szolgáltatásaink és a marketing tevékenységünk javításához és személyre szabásához, valamint a közösségi aktivitásokhoz szükséges cookie-k használatát. Kérjük, olvassa el a cookie tájékoztatót tartalmazó megújult Adatvédelmi szabályzatunkat, amelyből többet megtudhat arról, hogyan használjuk az adatait, valamint az Önt megillető jogokról és választási lehetőségekről, ideértve a cookie-kra vonatkozó beállítási lehetőségeket.
Termékkategóriák

Rózsás goji bogyó lekvár recept a különlegességre éhezőknek

Rózsás goji bogyó lekvár recept a különlegességre éhezőknek

Sütni, főzni, különlegességeket kipróbálni mára nagy divat lett. A közösségi oldalak hemzsegnek a #mutimiteszel és hasonló hashtagektől, a különleges receptek az egyszerű ételekhez szokott családokhoz is benéztek már. A szokatlan alapanyagokat lassacskán a szupermarketekben is alapválasztékként üdvözölhetjük. Mi sem vetjük meg a kulináris élvezeteket és történetesen a fő csapásvonalunk, a rózsa, egészen kitűnő alapanyag a konyhában is.

A goji bogyó szuperélelmiszer, a rózsaolaj, rózsavíz szintén rendkívül egészséges természetes finomság, úgyhogy akkor készítsünk is belőlük valamit! Hoztunk nektek egy egyszerű, de annál különlegesebb és könnyen árnyalható édességet, a rózsás goji bogyó lekvárt. Ezt a lekvárt elkészíthetitek plusz gyümölcsökkel, de fűszerekkel vagy alkoholos formában is.

 

Rózsás goji bogyó lekvár hozzávalók:

2 bögre goji bogyó
8-10 nagyobb szem eper
3-4 evőkanál méz
10 csepp rózsaolaj

A bögre a szokványos 3 decis, a cseppek pedig pipettával kimért adagok.

 

A rózsa-goji bogyó lekvár elkészítésének menete:

Alaposan mossuk meg a goji bogyót, majd áztassuk be 10-15 percre meleg vízbe! A friss eper a legjobb, de ha nincs, akkor fagyasztottal is dolgozhatunk. A friss epret mossuk meg, csumázzuk ki, a fagyasztottat olvasszuk ki és daraboljuk fel őket.

A megmosott goji bogyót 3-4 percig alacsony lángon karamellizáljuk, adjuk hozzá a felvágott epreket és a mézet, majd magasabb lángon forraljuk föl az első forrásig. Hagyjuk hűlni kicsit, aztán  turmixoljuk le.

TIPP: Lehet homogén, lehet darabos, ez ízléstől függ. Ha szereted a gyümölcsdarabokat, akkor a keveréknek csak a ¾ részét turmixold le.

A turmixolástól rögtön megkapjuk a jam állagot, de ha van időnk és nem bánjuk a meleget, a hagyományos, lassú tűzőn órákig való fortyogtatást is választhatjuk.

A rózsaolaj cseppeket mindig a legvégént adjuk hozzá és jól keverjük át a pépet, majd pedig tegyük a hűtőbe és 1-2 ra múlva már fogyasztható is.

 

Extra antioxidáns tartalmú lekvár:

Ha szeretnél egészséges finomságot, ami antioxidáns tartalmával külső belső frisseségedhez is hozzájárul, eper helyett fekete áfonyát hazsnálj. A fekete áfonyát ne főzd meg, csak turmixold le és úgy add hozzá a kész rózsa-goji bogyó lekvárhoz. A fenti adaghoz egyetlen bögre áfonya elegendő.

Ha igazán szuperlekvárt szeretnél, a kész péphez adj 10 csepp E-vitamint és 2 teáskanál aszkorbinsavat, azaz C-vitamint. Ezektől extra vitamin és antioxidáns löketet kapsz, és a lekvárod is sokkal tovább tovább friss marad.

 

Csokis lekvár pezsgővel:

A goji bogyó-rózsa alaprecept és eper kombinációt fehércsokival is kiegészítheted. A receptben szereplő mennyiséghez egy tábla fehér csokoládé vagy 100g csokipasztilla szükséges és 1 dl édes pezsgő. A pezsgőt forraláskor add a lekvárhoz, hogy kiforrjon belőle az alkohol, majd pedig a még forró gyümölcspéphez add hozzá a felolvasztott csokit és alaposan keverd el benne.  Különleges ízvilágot kapsz, és érdekes, hogy a csoki és a pezsgő kiemelik majd a rózsa ízét.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Tippek Goji Bogyó Receptek
blog comments powered by Disqus