Barion Pixel
Az oldal használatával Ön elfogadja a szolgáltatásaink és a marketing tevékenységünk javításához és személyre szabásához, valamint a közösségi aktivitásokhoz szükséges cookie-k használatát. Kérjük, olvassa el a cookie tájékoztatót tartalmazó megújult Adatvédelmi szabályzatunkat, amelyből többet megtudhat arról, hogyan használjuk az adatait, valamint az Önt megillető jogokról és választási lehetőségekről, ideértve a cookie-kra vonatkozó beállítási lehetőségeket.
Termékkategóriák

Tanuljunk egy kicsit a polifenolokról

Tanuljunk egy kicsit a polifenolokról

Biztosan sokszor olvastad már, hogy egyes kozmetikai összetevők és élelmiszerek polifenolokban gazdagok. A kiváló antioxidáns hatásokat is emlegetni szokták ugyanitt. Mi sem tettünk másként például a Bulgarian Rose Signature SPA termékcsaláddal, melyben az egyik legnagyobb polifenol forrás az ehető barna alga kivonata. Ráadásul ezeket a kozmetikumokat érett, száraz bőrre kimondottan ajánljuk. Nos, ez nem véletlen. Hallasz és olvasol róluk, de tud-e mik azok a polifenolok és miért jók neked? Ha nem, akkor most megtudhatod.

Mik a polifenolok?

A polifenolok változatos szerkezetű, eltérő élettani hatással bíró vegyületek, melyek az antioxidánsok közé sorolandók. Antioxidánsként leggyakrabban polifenolokkal találkozunk, főleg, hogy közel 8000 különböző vegyületük ismert. Egészségre gyakorolt jótékony hatásukat hosszas orvosi vizsgálatok támasztották alá, így ma már biztosan tudjuk, hogy mind elfogyasztva, mind pedig bőrünket táplálva a polifenol vegyületek pozitív irányba befolyásolják állapotunkat. A gyomorból és vékonybélből felszívódva kerülnek a véráramba, ahol a vérplazma antioxidáns képességét növelik.

A polifenolok rengeteg élelmiszerben vannak jelen, főleg az antioxidáns hatásukról híres növényekben. Ezek az élelmiszerek nagyrészt a szépségiparban is használt alapanyagok, mivel öregedésgátló és UV stressz ellenes hatásuk a bőrön alkalmazva is jelentős. Elmondhatjuk, hogy a polifenolokban gazdag élelmiszerek fogyasztásával olyan anyagokat juttatunk szervezetünkbe, melyek a külső tényezők okozta romboló hatás ellen küzdenek. Ez mind belsőleg, mind pedig külsőleg jól jön.

A polifenolokra egyre nagyobb szükségünk van, ahogy egyre több szabadgyököt termelünk magunk köré. Étkezéseink ma már nem tiszták, hanem nagyrészt mesterséges anyagoktól, szabadgyököktől „fertőzött” fogásokon alapuló táplálkozások, melyek roncsoló hatását antioxidánsokkal valamelyes csökkenthetjük. A szmog, a rengeteg mesterséges adalékot tartalmazó kozmetikum és a legtöbb dekorkozmetikum, valamint a dohányzás a természetestől eltérő terhelésnek teszi ki szervezetünket.

(Az antioxidánsok nem teszik semmissé az önmérgezést és nem hozzák helyre azt, amit elrontottunk!)

A polifenolok az erős antioxidánst hatásuk mellett:

  • Javítják a szervezet általános egészségi állapotát.
  • Segítik a vérnyomás stabilizálását.
  • Egyes típusaik pozitív hatással vannak a szív- és érrendszerre.
  • Javítják a vérkeringést.
  • Javítják a sejtek közti „kommunikációt”.
  • Az ideális mérték irányába érzékenyítik a receptorokat.
  • Segítenek a neurológiai betegségek megelőzésében.
  • Lassítják a bőr öregedési folyamatait.
  • Hasznos részei a csontritkulás elleni védekezésnek.

Vigyünk be sok polifenolt!

Ha nagymennyiségű polifenolt szeretnénk szervezetünkbe juttatni, fogyasszunk sok növényt! A zöldségek legtöbbje tartalmaz többféle polifenol vegyületet is. A zöldségek, gyógynövények, fűszernövények és gyümölcsök rendszeres nyers fogyasztása és a feldolgozott ételfélék kerülése egészen jó mérleget kínál.

Ezeket érdemes fogyasztani minél tisztább és természetes formában, ha polifenolokkal, antioxidáns vegyületekkel szeretnénk feltölteni magunkat: cékla, áfonya, gránátalma, vörös szőlő, lila káposzta, cseresznye, meggy, szilva, teacserje leveléből készült teák, magas kakaótartalmú étcsokoládék, sárgarépa, sárgadinnye, hagymafélék, zeller, petrezselyem, körte, brokkoli, káposzta, kurkuma, feketebors és az az egy pohár (ez mindig vitát kavar) minőségi vörösbor.

Tartalomhoz tartozó címkék: Polifenol
blog comments powered by Disqus