KOZMETIKAI TERMÉKEINK

Kutatóink nagy körültekintéssel és odafigyeléssel fejlesztették ki arc-, test- és hajápolási kozmetikai termékeinket, melyek zseniálisan ötvözik a bolgár rózsaolaj egyedülálló tulajdonságait és kellemes illatát a termékek többi természetes összetevőjével.  A Bulgária termékeny földjein termesztett aromatikus fűszer- és gyógynövényeink – levendula, menta, citromfű, stb. – erős gyógyító hatással rendelkeznek és számos természetes eredetű szépségápolási termék alapját képezik, melyek világszerte ismertek és keresettek. A termékek csodálatos tulajdonságokkal bírnak, képesek megvédeni bőrünket és hajunkat a káros környezeti hatásoktól és a modern kor velejárójától, a stressztől. Természetes ásványi anyagokat, vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek nyugtató, gyulladáscsökkentő és tápláló hatással rendelkeznek. Természetes gyógymódot nyújtanak testnek és léleknek egyaránt és segítenek megőrizni frissességüket, fiatalosságukat és kiváló állapotukat.

Modern életünk káros hatásai leggyakrabban bőrünkön jelentkeznek először.  A rózsaolaj alapú termékek a legkiválóbb minőségűek és minden bőrtípus számára megfelelőek, különös tekintettel a száraz, az érzékeny illetve az érett bőrtípusokra. Kellemes üdeséget és egészséges érzetet nyújtanak használóiknak.  Fertőtlenítő hatásuk révén megnyugtatják a gyulladt és bepirosodott bőrfelületet, továbbá sima textúrát és ragyogó színt biztosítanak bőrünknek.  Termékeink kiváló hidratáló tulajdonságokkal rendelkeznek és gyengéden táplálják a bőrt.  Rendszeres használatuk révén bőrünk puhává, rugalmassá és ragyogóvá válik.  Nem véletlenül hasonlítják a szépséget ősidők óta a rózsa virágához.

A rózsaolajas aromaterápia nyugtató hatással van lelkünkre, és csökkenti szervezetünkben a stressz szintjét. Akár egy illatos rózsafürdőben merülsz el, miközben illatgyertyákkal varázslatos, pihentető hangulatot teremtesz, akár egy kellemes illattal frissíted föl érzékeidet, élettel teli és vonzó leszel, ha természetes eredetű és egyedülálló termékeinket használod.

A hagyományokhoz hűen, mindazonáltal a legmodernebb technológiát alkalmazva termékeink fejlesztése során a természet legjavából válogattunk. A Rózsák Völgyének melengető napsugarai és a páratlan, semmihez sem fogható bolgár rózsaolaj a luxus, az egészség és az életöröm érzéseivel töltik el használójukat.

Története

A   rózsa  kezdetektől fogva a szépség, a fiatalság és az egészség jelképe volt.  Ez a fenséges növény mindig is különleges helyet foglalt el az emberek szívében, az ősidőktől kezdve egészen napjainkig, és sok olyan romantikus történetben, legendában és mesében szerepel, melyeket a mai napig örömmel és érdeklődéssel olvasunk.  A természet eme ajándékának páratlan aromája, gyengéd finomsága és egyedülálló tulajdonságai a luxus, az egészség és a boldogság érzésével töltenek el minket.

Indiából és Perzsiából indult útjára, majd sok-sok országon és viszontagságon túl a rózsa végül otthonra lelt Bulgária mérsékelt éghajlatú középső területein, a napsütötte hegységek között megbúvó termékeny földeken.  Ez a tájegység egyike azon kevés területeknek a Földön, melyek tökéletes feltételekkel rendelkeznek ahhoz, hogy az olajtermő rózsa, a Rosa Damascena (a damaszkuszi rózsa) megteremhessen rajta.   Ezen a területen, amelyet a Rózsák Völgyeként ismerünk, a rózsaolaj termelése egészen a 16.századig nyúlik vissza, míg a 19. században Bulgária már világelső lett gyártásában.  A rózsa mára szorosan összefonódott Bulgáriával – ahogyan ez az ország különböző szimbólumaiban is látható.  Minden év májusában és júniusában, a rózsaszüret hónapjaiban rózsakarneválokat tartanak, melyek a virág begyűjtésének és a rózsaolaj készítésének ősi tradícióit mutatják be – ezeket a hagyományokat egészen napjainkig megőrizték.

A bolgár rózsának mélyen átható és erős aromája van, és belőle nyerhetők a legfinomabb rózsaolajak.  A rózsaszirmok begyűjtése munkaigényes és nagyon kifinomult eljárás, melyet gondos odafigyeléssel, kézzel végeznek.  A gyűjtést a kora reggeli órákban végzik, akkor, amikor a rózsák kinyílnak és amikor az esszenciális olajak a lehető legmagasabb koncentrációban találhatók meg bennük. Több mint 3000 kg kézzel szedett rózsaszirom szükséges mindössze 1 kilogrammnyi rózsaolaj előállításához.

Az egyedülálló tulajdonságai és magas ára miatt „folyékony aranyként” is ismert rózsaolaj egy számtalan jótékony hatással rendelkező természetes elixír.  Ásványi anyagokat, vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyeknek nyugtató, gyulladáscsökkentő és tápláló hatásuk van.  A bőrt erősen hidratálja, miközben puhává és kellemes érintésűvé varázsolja azt.  A rózsaolajas aromaterápia csökkenti a kortizol (azaz stresszhormon) szintjét és pozitív hatással van a depresszív állapotokra.

A Bolgár Rózsaolaj egy illatos kényeztetést jelent érzékeink számára.  A múltban csupán a társadalom felsőbb rétegei számára volt elérhető, azonban ma már világszerte használják a vezető kozmetikai- és parfümmárkák.  A természetes rózsaolaj alapú termékek megóvják a bőrt a természet elemeitől és mindennapi életünk stresszhatásaitól.  Természetes alapú terápiát nyújtanak testnek és léleknek, valamint segítenek megőrizni élénkségüket és szépségüket.

Természetes eredetű termékek

Rózsaolaj

A rózsaolaj egy természetes eredetű termék, amelyet a Rózsák Völgyében – ahol a körülmények a legalkalmasabbak a termesztéséhez – termesztett Rosa damascane (damaszkuszi rózsa), azaz olajtermő rózsák friss virágaiból vízgőz-desztillációval nyernek. Egy kilogramm rózsaolajat általában 3 – 3,5 tonna rózsasziromból tudnak előállítani. A bolgár rózsaolajat 283 összetevő alkotja. Ezek az anyagok az illathordozók és illatrögzítők csoportjaiba sorolhatók. Az illathordozók – eleoptének – alkotják a rózsaolaj folyékony részét. Az illatrögzítő összetevők, a sztearoptének környezeti hőmérsékleten szilárdak és illatmentesek, azonban rögzítik az illatot és tartóssá teszik azt. Az eleoptén számos összetevője közül a citronellol, a geraniol, a nerol és a phenyl ethyl alkohol rózsaillatúak, azonban a jellegzetes rózsaillatot valójában a mikroelemek jelenléte okozza.

A bolgár rózsaolajat a minőség egyik globális mértékadójának tekintik. Széles körben használják az illatszergyártásban, a kozmetikai iparágban és a gyógyításban.

Rózsakoncentrátum

A rózsaszirmokból extrakcióval, egy organikus oldószer segítségével nyerik, amelyet az eljárás végén teljesen különválasztanak. Mindezek eredményeképpen ún. „rózsakoncentrátumot” állítanak elő. Ez egy lágy, viaszos anyag, melynek színe narancssárga. A koncentrátum több mint 166 összetevőből áll. Az egyik fontos mutató az ún. rózsaabszolút százalékos aránya, amely 50-60%-os tartományban mozog.

Rózsaabszolút

A rózsaabszolútot rózsakoncentrátumból nyerik alkoholos oldószerrel, a viaszok különválasztásával. A rózsaabszolút összetételében az esszenciális olaj olyan alkotóelemei szerepelnek, melyek közül a legfontosabb a fenil-etil-alkohol.

Rózsavíz

A rózsavíz egy természetes eredetű termék, amelyet egy bizonyos technológiai eljárással a rózsa virágának desztillációja révén nyernek, és ehhez a desztilláló tartályban a rózsaszirmok és víz megfelelő aránya szükséges.

Levendulaolaj

A levendulaolaj egy olyan természetes eredetű termék, melyet vízgőz-desztillációval nyernek a levendulatövek virágzatából. A kereskedelmi forgalomban kapható olajok keverékek, melyek különböző eredetű levendulaolajokból állnak, és aszerint osztályozzák őket, hogy milyen organoleptikus illetve fizikai-kémiai mutatókkal rendelkeznek. Az alapösszetevői a linalil-acetát és a linalol.
A levendulaolajat széleskörűen használják az illatszeriparban.

Egyéb természetes eredetű termékek:

Esszenciális olajok:

Természetes extraktumok
– természetes glikol kivonatok
– alkoholos kivonatok