Az oldal használatával Ön elfogadja a szolgáltatásaink és a marketing tevékenységünk javításához és személyre szabásához, valamint a közösségi aktivitásokhoz szükséges cookie-k használatát. Kérjük, olvassa el a cookie tájékoztatót tartalmazó megújult Adatvédelmi szabályzatunkat, amelyből többet megtudhat arról, hogyan használjuk az adatait, valamint az Önt megillető jogokról és választási lehetőségekről, ideértve a cookie-kra vonatkozó beállítási lehetőségeket.
Menü

Joghurt a szépségápolásban – Amit talán még az elszánt szépítkezők sem tudnak

Joghurtos kozmetikumok egyre szélesedő skálája fedezhető fel kozmetikai webáruházak kínálatában, drogériák polcain és már a hipermarketek olyakon bosszantóan egysíkú és gyér termékállományában is. Az emberek, főleg a nők, már évezredekkel ezelőtt felfedezték, hogy a tej és a tejtermékek pozitív hatással vannak kültakarónk állapotára, ám idővel ez a vonal kissé kikopott a szépségiparból. Néhány éve viszont ismét nagyobb körben fedezték a tej, a joghurt szépítő hatásait és bár joghurtos kozmetikumok, tejes bőrápolók mindig kaphatóak voltak, mostanában nyílt meg számukra a piac úgy Istenigazából.

A joghurt előnyei

A joghurt fogyasztása mellett rengeteg érvet sorakoztathatunk fel. A tejnél sokkal értékesebb számunkra, mivel az erjesztőbaktériumok a tejsavas alvadás során máshonnan nehezen bevihető anyagokat, értékes vitaminokat termelnek, ráadásul segítik a laktóz, azaz tejcukor lebontását, így a belekre kevesebb nyomás hárul. Ilyen baktériumok az S. termophilus, az L.casei és a mostanság népszerűvé vált bifidus, utóbbi az emberi emésztőrendszer „jó közérzetének” biztosítójaként napi szintű fogyasztásra ajánlott kiegészítő élelmiszer.

A komoly fehérjeforrásként, valamint emésztést elősegítő élelmiszerként számon tartott joghurt külsőleg is hozzájárul egészségünkhöz, bőrünk állapotának javításához, PH értékének szinten tartásához.

Miben más a bolgár joghurt?

Az eredeti bolgár joghurt különlegességét egy máshol megélni képtelen baktérium, a Lactobacilus Bulgaricus adja, mely a fermentáción kívül a laktóz könnyebb lebontásáért felelős, így fogyasztásával a béltraktus némileg terhermentesül. A tej és tejtermékek emésztése a laktózérzékenyek és laktóz intoleranciában szenvedők számára ocsmány, kínzó procedúra, ám az egészséges ember, aki ebből semmit sem vesz észre, szintén nehezebben boldogul vele. Ezt könnyíti meg a bolgár joghurt a nem annyira kedves nevű, ugyanakkor „segítőkész” baktérium által.

A joghurt és rózsaolaj izgalmas kombinációja

Ha szépségápolásról van szó, a rózsaolaj alapvetőnek számít. Kleopátra tejes fürdőket vett, valamint rózsaolaj és rózsavíz segítségével őrizte meg fiatalságát, csábította el a legenda szerint férfiak ezreit. Mindkét, vagy inkább mindhárom természetes alapanyag hidratálja a bőrt, segíti annak anyagcseréjét, vitalizálja, táplálja és erőteljesebb regenerációra készteti. Miért ne keverhetnénk őket össze és miért ne használhatnánk ki a szuper erős anti-aging és komplex bőrápoló hatásaikat?

A Bulgarian Rose karlovo Rose Joghurt termékcsaládjában az arcápolás, testápolás, hajápolás és higiénia szinte minden terméke helyet kapott, így rózsás joghurtos finomságok egész hadával kényeztethetjük magunkat.

A joghurtos rózsa jótékony hatásai

A joghurt magas fehérje és vitamintartalma táplálóan hat az emberi szövetekre. Arcbőrünket, testünk bőrét és hajunkat is rugalmasabbá, jobb textúrájúvá és egészségesebbé teszi. Ezeket a hatásokat a rózsaolaj és rózsavíz erősíti, valamint erőteljes vízmegkötő képességének hála magasfokú hidratációval támogatja.

A kombinált és zsíros, problémás bőr kezelésében a joghurtos-rózsás kozmetikumok élenjárók, hiszen mindkét fontos összetevőjük a bőr tisztaságának, méregtelenítésének és megfelelő PH-értékének biztosítására is alkalmas. Ilyen formán akár irritáció, felborult PH-érték, akár tinédzserkori bőrproblémák állnak a háttérben, a joghurt és rózsa látható javulást hoz, miközben nyugtató és frissítő érzéssel ajándékozza meg bőrünket. A Lactobacilus bulgaricus a többi joghurtnál hatékonyabb, ha faggyútermelés szabályozásáról van szó, ezért a pattanások, aknék, mitesszerek ellen kiemelkedő.

Joghurt a hajápolásban

A haj szerkezetének, rugalmasságának biztosítása szintén köthető e két természetes különlegességhez. Hajunk nagy része ugyanúgy fehérjéből áll, mint bőrünk vagy testünk más részei, így a joghurt magas fehérjetartalma még az erősen sérült hajszálakat is közelebb viszi az egészséges, ragyogó állapot eléréséhez.

Számos otthoni szépségtrükk receptjében használnak joghurtot, kefirt a hajpakolás alapjaként, nem véletlenül. Némi ápoló olaj, mint a rózsaolaj vagy argánolaj, esetleg a hajápolásban kimagasló ricinusolaj és máris kész a tápláló, selymesítő joghurtos hajmaszk, mely úgy teszi rugalmassá és fényessé a hajkoronát, hogy közben nem nehezíti el a szálakat. A bolgár joghurt emellett a többi joghurtnál erősebb PH érték javító hatással bír, valamint ellenállóvá teszi és méregteleníti a fejbőrt, szabályozza a faggyútermelést, így a korpás vagy épp gyorsan zsírosodó hajnak is orvosság.

Egy szó, mint száz, a bolgár joghurt és 100%-os rózsaolaj kombinációja ütős megoldás, legyen szó bármilyen bőrtípusról és hajról vagy életkorról. Ugye mindenki ismeri a napégés elleni népi gyógymódot? Tejföl, kefir vagy joghurt az érintett területre és a gyulladás lehúzódik, a bőr kevésbé fog kopni a gyógyulás pedig gyors lesz. És azt hányan tudták, hogy a rózsaolaj sebgyógyításra is kiváló? Tegyük össze a kettőt és máris nem lehet a sikert illetően kétségünk.

Keresés