Az emberek többsége furcsa módon eltúlozza, mégis félvállról veszi a hajmosást. Hogy értjük ezt? Nos, sokan minél többször, minél erősebb samponnal szeretnek hajat mosni, utána pedig nagyon gazdag hajkondicionálóval ápolni hajukat. Ez főleg a nőkre igaz, de a férfiaknál is egyre fontosabb a kifogástalan megjelenést, sőt, a kozmetikumok használata is. De sajnos az, hogy sokszor mossuk hajunkat, valamint sok sampont használunk az erőteljes tisztítás érdekében, nem éppen a legjobb megoldás, sőt, egyes esetekben teljesen tönkre is teheti hajunkat, fejbőrünket.

Nézzük most a legáltalánosabb hajmosás bakikat, amiket a legtöbben elkövetnek:

  1. Túl meleg víz:

Nagyon sokan eleve forró vízzel zuhanyoznak, ami kimondottan rosszat tesz bőrüknek. Így van ez a fejbőrrel és a hajjal is. A forró víz egyrészt kiszárítja, másrészt roncsolja a bőrt és a hajat, így lehet, hogy tiszta lesz hajkoronánk, de egészséges biztosan nem.

  1. Rossz sampontípus:

Minden hajtípusra külön sampont fejlesztettek ki. Nyilván vannak minőségi és ócska termékek is melyeknél csak dísz a flakonon látható felirat, ezért a minőség megválasztásánál kezdődik minden. Nem kell, hogy drága legyen, de a párszázas samponokkal inkább ne próbálkozzunk. Ha megvan a megfelelő minőség, akkor olyat vigyünk haza, ami a hajtípusunknak maradéktalanul megfelel. Nyilvánvalóan egy kis kísérletezgetést igényel a tökéletes sampon megtalálása, de megéri.

  1. Hajmosáskor túl sok sampon használata:

Sokan egy marék sampont használnak el hajmosáskor, ami még az extra hosszú hajnak is sok lenne. Nincs szükség hatalmas habzásra, a diónyi mennyiségnek elégnek kell lennie. Ha túl sok tisztítószert viszünk fel hajunkra, erősen károsíthatjuk, száríthatjuk hajszálainkat, fejbőrünket és az egészséges, csodaszép hajkoronának búcsút inthetünk.

  1. Gyors vizezés után azonnal samponozás:

Nagyon fontos, hogy a hajunkat jól áztassuk be, mielőtt elkezdjük samponnal masszírozni. Sokkal kevésbé hatásos a sampon és a kondicionáló, ha a haj nincs megfelelően nedves állapotban. Legalább fél perc langyos zuhany és masszírozás után vigyük csak fel a sampont. Túlzásba sem kell esni, mert a túl hosszú zuhanyozás a bőrnek is rosszat tesz, de amennyiben hajunkat is érinti, ott is árt.

  1. Slendrián öblítés:

Vannak, akik csak sietnek, de vannak olyanok is, akik amiatt nem öblítik le teljesen a sampont, mert úgy vélik, a samponmaradékok tovább tartják zsírmentesen a hajat. Nincs igazunk, a hajon maradt sampon károsítja, szárítja a hajat és a zsírosodás sem odázható el vele. Mindig a lehető legkörültekintőbben és alaposan le kell öblíteni a sampont, ahogy a hajkondicionáló készítményeket is.

Vélemény, hozzászólás?

NE HAGYD KI
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE
Légy te is az elsők között, aki értesül legújabb akcióinkról, promócióinkról illetve exklúzív ajánlatainkról.
Feliratkozás
Próbáld ki, amennyiben nem tetszik bármikor leiratkozhatsz.
close-link

Tetszett amit olvastál?

Oszd meg barátaiddal is