Setting Button
Az oldal használatával Ön elfogadja a szolgáltatásaink és a marketing tevékenységünk javításához és személyre szabásához, valamint a közösségi aktivitásokhoz szükséges cookie-k használatát. Kérjük, olvassa el a cookie tájékoztatót tartalmazó megújult Adatvédelmi szabályzatunkat, amelyből többet megtudhat arról, hogyan használjuk az adatait, valamint az Önt megillető jogokról és választási lehetőségekről, ideértve a cookie-kra vonatkozó beállítási lehetőségeket.

Babassu olaj – Ismerd és használd jobban!

Ismered a babassu olaj jótékony hatásait? Tudod hogyan érdemes használni? Ha szeretnél többet megtudni, olvasd el cikkünket, amiben minden fontos infót megtalálsz.


Babassu olaj – Az egyik legkönnyedebb táplálék hajnak, bőrnek

Viszonylag sok kozmetikumban, higiéniai termékben, hajápolóban kap helyet a babassu olaj, azaz Orbignya Oleifera Seed Oil. Ez az Amazonas medencéből származó, minden ízében jól hasznosítható és feldolgozható növény, a babassu pálma már régóta elsőszámú bevételi forrása a helybéli családoknak. A kozmetikai ipar fejlődésével, a természetes anyagokra való igény megnövekedésével a babassu olajnak és a babassu pálma egyéb ajándékainak exportja megnövekedett, így ma már kész iparág szerveződött a pálma feldolgozására.

A babassu pálma gyümölcséből liszt készül, mely magas kalcium és vas tartalma miatt értékes élelmiszer. Héja vastag, fűtőanyagnak ideális, ezért szénné alakítják, így maximalizálva fűtőértékét. A helybéliek a leveleket is felhasználják, mégpedig szárítással szalmát készítenek belőle, abból pedig szőnyegeket, esetleg tetőfedésre használják fel. A legértékesebb része viszont mégiscsak esszenciális olaja, mely élelmiszerként is megállja a helyét, ám a kozmetikai ipar csap le legnagyobb részére. Mind étkezési, mind pedig kozmetikai értékét magas laurinsav tartalma adja.

 

Miért olyan nagy kincs a babassu olaj?

Mint említettük a babassu olaj laurinsavban gazdag, emellett nagymennyiségű mirisztinsavat is tartalmaz. Ez a két értékes és az élő szövetek számára jól hasznosítható zsírsav a legjobb bőrpuhító, rugalmasságot kölcsönző, védő, hidratáló és tápláló anyag. A laurinsav szintén nagy mennyiségben megtalálható a kókuszolajban is. Nem véletlen hát, hogy a kókuszolajat és babassu olajat egy lapon emlegetik hasznosság szempontjából.

A bőr nagyon könnyen beszívja, azonnal, helyileg is hasznosul, valamint a mélyebb rétegeket is ellátja tápláló összetevőivel.

 

A babassu olaj hatásai:

  • Bársonyosító
  • Puhító, bőrlágyító
  • Antioxidáns
  • Hidratáló
  • Hajon filmogén, védő hatású
  • Tápláló
  • Öregedésgátló
  • Regeneráló

A babassu olaj nagyon hatékony ápolója a száraz, vízhiányos bőrnek. Az érzékeny bőr számára erőt és nyugalmat biztosít, a gyerekek bőrét kíméletesen táplálja. Segít javítani a száraz fejbőr zsírsav egyensúlyát, a száraz, töredezett, igénybevett és sérült haj számára rugalmasságot kölcsönöz, miközben filmogén tulajdonsága révén védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben. Regenerálja, táplálja a repedezett bőrt, jó hatással van a nagymértékben repedezett sarokbőrre, kiszáradt könyökbőrre.

 

A babassu olaj használata:

Könnyű dolgunk van, ha babassu olajjal kívánjuk ápolni bőrünket vagy hajunkat. Önmagában, közvetlenül felvihető, nincs irritatív hatása, beszívódása a kókuszolajénál némileg gyorsabb. Azonnali bársonyos érzetet ad. Száraz hajvégek esetén 2-3 cseppnyi olajat dörzsöljünk el két tenyerünkben, majd óvatosan masszírozzuk hajvégeinkbe. Szinte bármilyen kozmetikumot gazdagabbá tehetünk vele, ha a felvinni kívánt mennyiségbe cseppentünk belőle.

Fontos, hogy a babassu olaj, sok más esszenciális olajhoz hasonlóan, nem kedveli a fényt, ezért is árulják barna üvegcsében. Tárolására érdemes egy fénytől védett, száraz és hűvös helyet találni. Nyugodtan betehetjük a hűtőbe, nyáron ajánlott is. Megszilárdulása nem makacs, kézbe véve máris oldódik. A kókuszolajhoz hasonlóan szobahőmérsékleten folyékony.

Nálunk EBBEN az arckrémben találod meg. https://bulgarianrose.hu/ladys-joy-luxury-oregedesgatlo-arckrem

 

Keresés